Waarom Instagram zo krachtig is voor uw bedrijf en persoonlijk merk

Weet je hoe krachtig Instagram is?

De meeste mensen hebben inmiddels gehoord van de kleine app Instagram; die de wereld stormenderhand heeft veroverd. Het maakt niet uit of u een Vinyadmedia Sociaal Netwerk technologie-expert bent, op de hoogte bent van de nieuwste en beste apps, of dat u nauwelijks uw e-mail kunt checken. We zijn het er allemaal over eens dat iemand die we kennen altijd op Instagram zit. Als je tegenwoordig om je heen kijkt, is het een zeldzaam gezicht als je niet iemand ziet die aan zijn telefoon gekluisterd zit, zich totaal niet bewust van wat er om hem heen gebeurt. Het is echt interessant hoeveel mensen hun telefoon gebruiken terwijl ze midden in een gesprek zitten, soms meer gefocust op de telefoon dan op het gesprek dat ze voeren met de persoon recht voor hen. Is dit je ooit overkomen, of misschien heb je dit zelf wel eens gedaan?

Het is een andere wereld waarin we nu leven; in tegenstelling tot 10 – 20 jaar geleden. Destijds waren smartphones nog niet zo slim, waren apps niet zo gangbaar en waren mensen niet helemaal gebiologeerd door hun telefoons, en nog belangrijker, de apps die ze erop gebruiken. Tegenwoordig kun je applicaties zoals Instagram gebruiken om met vrienden te chatten door ze te taggen in iets dat je hebt gezien, door ze een videobericht te sturen, te reageren op een verhaal dat ze hebben gepost, of zelfs door iets te zien dat je aan hen deed denken. Je kunt ook verstrikt raken in het verkennen van verschillende steden, kijken naar het dagelijkse leven van je favoriete acteur, of je favoriete cabaretier die live stoomt of naar enkele sporthoogtepunten van de wedstrijd van gisteravond. Dit alles bestond 15 jaar geleden niet, toen wendden mensen zich misschien tot de tv voor entertainment, maar nu brengen mensen meer tijd door op hun telefoon dan ooit tevoren en Instagram is waar ze het grootste deel van hun tijd doorbrengen. Of je nu een bedrijf hebt of je persoonlijke merk wilt opbouwen… Instagram is absoluut een van de platforms die je moet gebruiken, dit is waarom.

Wist je dat je op Instagram elke maand toegang krijgt tot meer dan 800 miljoen gebruikers. Instagram stijgt snel naar de top van alle sociale mediaplatforms en met maar liefst 800 miljoen gebruikers is het een van de beste platforms geworden om je doelgroep te bereiken. Terwijl Twitter al een paar jaar op 350 miljoen gebruikers is gebleven, is Instagram daar voorbij geblazen en zal het binnen een jaar of twee 1 miljard gebruikers bereiken. Zoals het oude gezegde luidt: “Ontmoet uw klanten en mensen waar ze zijn.” En op dit moment zijn ze op Instagram en Instagram op hun telefoon, waardoor het nog krachtiger wordt. Kijk eens rond, je kunt altijd iemand vinden die naar zijn telefoon staart, en nog belangrijker, Instagram gebruiken.

Instagram maakt netwerken gemakkelijker voor je. De netwerkmogelijkheden en het uitgebreide bereik dat Instagram ons heeft gegeven, zijn wereldwijd ongeëvenaard. Slimme mensen zoals jij weten dat ze elke gelegenheid moeten aangrijpen om te groeien en hun netwerk uit te breiden. Met Instagram kun je contact maken met mensen op basis van hun interesses, locatie, hashtags en wederzijdse vrienden en contacten. Het beste is dat u vanaf uw smartphone uw netwerk over de hele wereld kunt opbouwen. Dit geeft je eigenlijk een goede reden voor alle tijd die je op Instagram doorbrengt.

Instagram maximaliseert je bereik en betrokkenheid. Instagram heeft 58 keer meer bereik en betrokkenheid van volgers dan Facebook, en een verbazingwekkende 120 keer meer bereik dan Twitter. Het opbouwen van je Instagram-publiek is dus essentieel voor je succes, nu en nog meer in de komende toekomst. Als u uw doelgroep niet opbouwt (mensen die geïnteresseerd zijn in uw bedrijf of persoonlijk merk), is het bijna alsof u geen mobiele telefoon of e-mail heeft waarop mensen contact met u kunnen opnemen. Het is net als een visserman die geen hengel of net heeft om vis te vangen, een kapper die geen tondeuse heeft om haar te knippen, we weten zeker dat je het nu wel begrijpt. Begin vandaag met het opbouwen van uw publiek, zodat u snel momentum en bekendheid kunt krijgen en klaar bent voor de toekomst met een solide basis om op te bouwen.

Instagram is leuk en gemakkelijk te gebruiken. Voor degenen die bekend zijn met Instagram, je weet al hoe leuk en gemakkelijk het is om te gebruiken. Of je nu een persoonlijk of een zakelijk account hebt, je begrijpt waarschijnlijk al hoe krachtig Instagram kan zijn. Mensen kunnen verschillende steden, landen en continenten rechtstreeks vanaf hun telefoon verkennen en ook live video’s bekijken en maken voor hun publiek. Je kunt met iemand meedoen aan een live video, in interviewstijl. en de mogelijkheden zijn eindeloos en er worden vaak nieuwe functies toegevoegd. Met Instagram kun je in principe je tv-netwerk hebben zonder de tv-netwerkkosten. Sterker nog, je bent in staat om live feedback van je publiek te krijgen met opmerkingen en betrokkenheid terwijl je met ze praat, dat is krachtiger dan tv.