Tips voor kitesurfvakanties in Kaapstad

Kitesurfen is een van de meest populaire en toegankelijke dingen om de extreme sportwereld sinds lange tijd te raken. Dat is de reden waarom steeds meer mensen over de hele wereld zich haasten om te leren tijdens kitesurfvakanties. Van de VS tot Europa tot Australië, kitesurfen heeft zelfs de verre landen van Zuid-Afrika bereikt, waar het ook een van de snelst groeiende activiteiten is waar zowel de lokale bevolking als toeristen dol op zijn. Een van deze locaties is Kaapstad, Zuid-Afrika.

Maar waarom is het zo populair Kitesurfkurse in Kaapstad? Ten eerste zijn de mensen over het algemeen erg actief. In de buurt vind je veel sportverenigingen en -organisaties. Naast de nationale teams voor sporten als rugby, voetbal en cricket zijn er jaarlijks grote marathons en wielerevenementen waaraan de lokale bevolking deelneemt.

Ten tweede wordt kitesurfen beschouwd als zowel een watersport als een extreme sport. Afzonderlijk genomen zijn deze sporten zeer geliefd in Kaapstad. Naast kitesurfen zijn ook andere watersporten zoals surfen en zeekajakken erg populair. Wat extreme sporten betreft, is het niet ongebruikelijk om clubs of groepen te zien voor sommige extreme sporten zoals bungeejumpen, parachutespringen en paragliden in de omgeving. Het is dan ook niet verwonderlijk dat kitesurfen een grote hit is onder de lokale bevolking.

Ten slotte maken de constante en harde wind van Kaapstad het de perfecte plek om te kitesurfen, om nog maar te zwijgen van de schilderachtige Tafelberg die vanaf alle kitestranden te zien is.

Dus wat zou de perfecte manier zijn om te genieten van je kitesurfvakantie in Kaapstad? Ga eerst naar een van de vele professionele kitesurfscholen voor kitesurflessen. Het eerste deel omvat het leren vliegen met een kleine trainervlieger op het strand. Nadat je de besturing hebt geleerd, ga je naar een grotere vlieger om te leren hoe je de vlieger moet lanceren en besturen. Maar we hebben het hier niet over een ruitvormig lichtgewicht materiaal gemaakt van dun papier. Dit zijn grote, hightech vliegers die goed kunnen vliegen, zelfs als de wind licht is. Het laatste waar je aan moet werken is de overloop. Nog een paar kitesurflessen op het water en je mag jezelf binnenkort een kitesurfer noemen.

Kitesurflessen zelf kosten niet zo veel. De werkelijke kosten zijn wanneer u de apparatuur aanschaft. Het mooie is dat er meerdere alternatieven zijn. Hoewel het in eerste instantie misschien duur lijkt, kun je materiaal huren totdat je zeker weet dat je een kitesurfer wilt blijven. Stel je voor dat je al dit geld uitgeeft aan nieuwe kite-uitrusting en dat je de sport uiteindelijk niet meer leuk vindt.

Het andere alternatief is het kopen van gebruikte apparatuur. Nu de sport blijft groeien, verkopen kitesurfers vaak hun oude uitrusting om hun uitrusting te upgraden. Ook verkopen kitesurfscholen soms elk seizoen hun uitrusting.

Geloof het of niet, kiteboarden is gemakkelijk te leren en gemakkelijk te doen. Kiteboarders kunnen over het algemeen in een paar sessies leren rijden, en door een harnas en krachtregeling op de juiste manier te gebruiken, kunnen ze urenlang rijden zonder echt moe te worden. Dus als het gemakkelijk is, waarom dan lessen nodig?

Het gebruik van de vlieger is alsof je voor het eerst op een krachtige motorfiets rijdt, het maakt niet uit, tenzij je hem per ongeluk te veel gas geeft. Hoewel de vlieger gemakkelijk te besturen is, kan vliegen zonder al te hard te trekken en soms heel gemakkelijk te hanteren lijkt, is er altijd een ongelooflijke hoeveelheid kracht beschikbaar (kiteboarding-vliegers zijn ontworpen om rijders meer dan 12 meter de lucht in te lanceren) , en het is tijdens die eerste paar uur dat je een vlieger gebruikt dat je een instructeur nodig hebt om je te helpen veilig te leren hoe je toegang kunt krijgen tot die kracht zonder uit de hand te lopen.

Met de juiste begeleiding kan een persoon snel het stapsgewijze “hoe” leren om de vlieger op te zetten en aan de slag te gaan, evenals hoe hij veilig met de vlieger moet omgaan als hij in de lucht is en hem moet landen als hij klaar is. Na slechts een paar oefensessies onder toezicht, zijn de meeste nieuwe rijders bekwaam genoeg in het besturen van de vlieger en kunnen ze erachter rijden! En met zoveel vermogen binnen handbereik zijn de rijmogelijkheden eindeloos. Kiteboarders kunnen heen en weer rijden naar waar ze begonnen, bovenwinds of benedenwinds overstag gaan zoals zeilboten, en alles berijden van kiteboards, surfboards en wakeboards in alle vormen op het water; tot snowboards en ski’s op besneeuwde vlaktes of heuvelachtig bergterrein; tot skateboards, offroad-skateboards en buggy’s over de grond. Er is geen limiet aan wat of waar je achter een kite kunt rijden.

Hoewel ongecompliceerd en relatief gemakkelijk te leren, zijn in de kiteboardsport een paar sessies met een professionele coach niet alleen een goed idee, maar moeten ze ook als verplicht worden beschouwd als je leert om veilig de immense kracht van een kiteboarding-vlieger te gebruiken om je over te trekken water, sneeuw of land.

AirPadre Kiteboarding is een geweldige bron voor kiteboarders over de hele wereld, met tonnen geweldige uitrusting, bekwaam personeel en een van de beste kiteboard- en kitesurflocaties ter wereld op South Padre Island, Texas.

Dus nu heb je alle spullen, waar ga je heen op je kitesurfvakantie? De beste bron is internet. Zoek maar eens in de vele badplaatsen waar IKO kitesurfscholen zijn. Maar voordat je je aanmeldt voor een cursus, moet je ervoor zorgen dat de school de juiste licenties heeft om een kitesurfschool in dat gebied te exploiteren. Het wordt ook aanbevolen om indien mogelijk beoordelingen en getuigenissen te bekijken.

Kitesurfen in Kaapstad is de ultieme ervaring die op ieders lijstje zou moeten staan om minstens één keer te proberen. Als je een doorgewinterde kitesurfliefhebber bent of gewoon een avontuurlijke sportliefhebber, en je hebt er de financiën voor, probeer het dan eens.

Ik ben Gabe Webber van The Kite Life en ik ontwerp nieuwe en frisse kitesurf safarivakanties over de hele wereld. Dat betekent dat het tijd is om even langs te gaan op onze site en te kijken waar we tegenwoordig staan. Ik wed dat je daar nog niet eerder hebt gekit. We garanderen dat je plezier zult hebben.