Hoe een verfspuit te gebruiken voor een tuinomheiningsproject

Verfspuitpistolen lijken een beetje een negatieve pers te krijgen. Nu zeg ik niet dat ze geen nadelen hebben, maar in mijn ervaring hangt het af van wat je van plan bent te schilderen.

Stel je voor dat je visit https://www.tuinleven.nl/ een rij schuttingpanelen hebt, dit is een voorbeeld waar mijn Verfspuit tot zijn recht komt.

Dit is hoe het werkt:

Bereid u voor – U moet uw ogen altijd beschermen door een bril te dragen. Het is ook belangrijk om niet te veel verfdampen in te ademen; bij het werken binnen draag ik een mondkapje, buiten heb ik de neiging niet te storen, maar dat is aan jou. Een ander goed idee is om vertrouwd te raken met de veiligheidsinstructies in de handleiding voordat u aan uw eerste project begint.

Bereid het gebied rond uw omheining voor – de verfspuit heeft niet de neiging om te veel te spuiten of veel verfnevel te produceren, maar als u in de buurt van planten of meubels werkt die u niet wilt bederven, is het de moeite waard om de voorzorgsmaatregelen te nemen om ze te bedekken. Zorg er ook voor dat het te schilderen gebied schoon en stofvrij is.

Bereid de verf voor – dit is een zeer belangrijke stap, als u in het begin tijd doorbrengt, bespaart u uzelf op de lange termijn een hoop gedoe. Je moet de consistentie goed krijgen, doe dit door de meegeleverde beker te vullen, gewoon in de verf te doen en als hij vol is eruit te halen. Vervolgens moet je timen hoe lang het duurt voordat de beker leeg is. Als de verf te dik is, moet deze worden verwaterd, alle verven zijn verschillend, daarom kan ik hier niet specifiek zijn, u moet de container samen met de handleiding van uw verfspuit controleren om deze stap te voltooien. Deze elektrische verfspuit is gemotoriseerd, dus om verstopping te voorkomen als er deeltjes aanwezig zijn, is het ook raadzaam om de verf te zeven. Als u besluit om beits te gebruiken in plaats van verf op uw hekpanelen, is het onwaarschijnlijk dat u deze moet verdunnen, een punt dat het overwegen waard is als uw tijd beperkt is.

Oefenen – Het lijkt erop dat veel mensen die negatieve opmerkingen hebben gemaakt over verfspuiten, niet hebben geoefend met het gebruik ervan, ze pikken het gewoon op en verwachten dat het een “snelle oplossing” is. Bij iets nieuws is dat zelden het geval. Er is een talent en je moet oefenen om de juiste techniek te krijgen, afhankelijk van de taak die je uitvoert.
Als u bijvoorbeeld een hoog hek schildert, krijgt u het beste resultaat als u de buis naar de achterkant van de spuitbus kantelt en de spuitmond horizontaal plaatst. Zo voorkom je verspilling.

Een andere tip is om dezelfde afstand tot het hek aan te houden en in delen van 20 inch lang tegelijk te spuiten. Probeer tegelijkertijd uw pols zo stabiel mogelijk te houden om schokkerige bewegingen en een ongelijke afwerking te voorkomen.

Als de klus geklaard is, hoef je alleen nog maar je verfspuit schoon te maken, klaar voor het volgende project. Verf op waterbasis heeft alleen warm zeepsop nodig.